Tweedehands auto kopen

Als u overweegt een nieuwe auto of vrachtwagen te kopen, is het logisch dat u uw huidige voertuig inruilt om u te helpen met een aanbetaling. Of misschien heeft u een auto die u niet meer nodig heeft en bent u gewoon op zoek naar een manier om wat extra geld te verdienen. Maar wat is het beste moment om uw auto in te ruilen, zodat u het maximale voordeel krijgt? En hoe beslist u? Hier zijn een paar dingen om naar te kijken voordat u de trekker overhaalt voor een inruil.

Kijk naar wat u verschuldigd bent: Als u nog geld verschuldigd bent op uw huidige auto en dat bedrag is meer dan de auto eigenlijk waard is, dan is het vaak maar niet altijd waarschijnlijk beter om te wachten. Zelfs als je jeuken om een nieuw voertuig te kopen, is het niet zinvol om te doen een handel in wanneer wachten een beetje langer zal u voorzien van een duidelijk voordeel. Uitzonderingen zijn als uw auto grote reparaties nodig heeft die de investering niet waard zijn; als de auto niet meer veilig is om in te rijden of niet meer geschikt is voor uw gezin; of als u de middelen hebt om het verschil te betalen.

Vind de inruilwaarde van uw auto: Om het proces te beginnen, moet je een handvat krijgen op wat je auto eigenlijk waard is. Gebruik bronnen zoals Edmunds of Kelly Blue Book om een schatting te krijgen. Hun gedetailleerde zoekmachines vragen naar het merk en model van uw auto en de staat waarin hij verkeert, en vergelijken prijzen in het hele land om u hun beste schatting te geven. Als u niet zeker weet hoe u de staat van uw auto moet beschrijven, is het altijd een optie om hem te laten taxeren en het hebben van die officiële documentatie kan u op de lange termijn een effectievere onderhandelaar maken.

Winkel rond: U kunt een aanzienlijk beter aanbod krijgen van de ene dealer in vergelijking met de volgende, dus het is slim om rond te shoppen. Wat u kunt krijgen voor uw voertuig kan ook variëren als u van plan bent een nieuwe auto te financieren voor de inruil.

Denk aan timing: Veel deskundigen zeggen dat de herfst een goed moment is om een dealer te benaderen over een inruil, omdat ze op zoek zijn naar snel verouderde modellen uit hun inventaris voordat de nieuwste modellen binnenkomen. De staat van uw voertuig kan ook een overweging zijn het is beter om een handel te doen wanneer uw auto nog in fatsoenlijke vorm is en iets wat andere bestuurders zal geïnteresseerd zijn in het kopen van gebruikte.

Weet wanneer te verkopen: Als u op zoek bent om uw auto snel en zonder veel gedoe in te ruilen, en als u zeker van plan bent om een ander voertuig in het proces te krijgen, is een inruil waarschijnlijk uw beste optie. Maar als je op zoek bent om een beetje geld te verdienen, de verkoop van het voertuig zelf is ook een optie. Je bent waarschijnlijk om meer dan je zou krijgen van een dealer door het aanbrengen van in een beetje meer tijd en moeite.

Voor al uw auto verzekering vragen, bel of neem contact op met Robins Insurance vandaag.

 

Tweedehands auto kopen?  Nieuwe stockwagen of tweedehands auto nodig? TuuTuuT …  Tweedehands auto gezocht? Ontdek ons uitgebreide gamma 2dehands wagens. Enkel auto’s van erkende concessiehouders en onmiddellijk beschikbaar.